S-a votat nestingherit astazi si la Balceana, acolo unde exista un caz confirmat de Coronavirus, iar sora bolnavei, la fel, a fost internata in spital. Satul astazi l-am gasit pustiu, iar la sectie au venit mai putini oameni decat la scrutinul de anul trecut. Niciun suspect dintre cei care au contactat cu persoana infectata nu a solicitat urna mobila la domiciliu.

Publicat:15.03.2020, 21:49

Pustietatea pare sa fi inghitit satul Balceana. In zi de duminica, si de alegeri, am gasit drumurile goale.

“ - Nu prea am vazut oameni pe drumuri. - A venit o femeie infectata din Itaia, boala asta si toti se tem, stau inchisi in casa, se tem sa cumpere o paine, mancam si noi ce mai este prin casa.”  

Mai multa miscare am vazut in preajma sectiei de votare.

“ - Nu ar trebui oamenii sa stea izolati in case? - Da, avand in vedere ca avem dezinfectat si cu pixul personal, speram sa nu ajungem la probleme.”

Patricia PODOLEANU, REPORTER PRO TV: “In Balceana exista o singura sectie de votare. Pana la ora 15:00 au votat mai putin de 20%. In fata sectiei stau trei angajati ai primariei care au grija ca in interior sa nu intre mai mult de trei persoane.”

“ - Dar au venit sa stea in rand aici? - Erau cazuri cate 5-6. - Astazi? - Astazi si se stopau, intrau trei, trei ieseau.”

Desi cel putin 45 de persoane din localitate au fost somate sa stea in carantina acasa, se pare ca nimeni din acestea nu a cerut urna mobila pentru a-si exprima votul.

“Cereri avem numai de la cei in varsta sau care nu se pot deplasa. - Suspectii de Corona? - Nu avem de la niciunul. - Nici nu au venit la vot? - Nu. - Dar de obicei sunt cetateni exemplari, vin la vot? - Da.”

“Puteau sa anuleze lucrurile astea, sa treaca 14 zile ca sa confirme sau sa vedem ce mai prezinta ceilalti oameni.”

Astazi, au fost alegeri in circumscriptia 38, dupa ce democratul Alexandru Botnari a lasat fotoliul din Parlament pentru cel de primar de Hincesti.