Sase conturi bancare ale fugarului Ilan Sor la Moldindconbank au fost identificate si bocate. Decizia a fost luata de Serviciul Fiscal de Stat in urma sesizarii depuse de banca.

Publicat:13.02.2024, 10:33
Citeste si : Dupa ce fugarul Ilan Sor ar fi ajuns la Moscova, Biroul Interpol Moldova a solicitat Federatei Ruse sa-l aresteze imediat. Precizarile sefului Biroului - VIDEO

Ilan Sor a fugit din tara in luna iunie 2019, cand PD a cedat puterea. Procuratura Genarala anunta atunci ca Sor a parasit tara ilegal prin Aeroportul Chisinau, fara a trece controlul vamal desi are interdictie. Persoanele responsabile de supravegherea punctelor de acces de pe aeroport au fost audiate. Ilan Sor risca doi ani de puscarie pentru parasirea ilegala a teritoriului tarii.

La o luna dupa ce a fugit din tara, Ilan Sor a facut primele declaratii online. Acesta a aparut intr-un live la un post de televiziune care ii apartine si a criticat decizia magistratilor de a-l anunta in cautare. Sor nu a spus insa niciun cuvant despre locul in care se afla si a acuzat guvernul Sandu ca l-ar fi amenintat.

La data de 15 august 2019, Ilan Sor a fost lipsit de imunitate parlamentara. Toti deputatii prezenti in plen si-au dat votul pentru, la solicitarea procurorului general interimar, pe atunci Dumitru Robu. Procedura de ridicare a imunitatii a avut loc in lipsa fostului primar de Orhei.

Ultima data, fostul primar de Orhei a fost vazut in public pe data de 12 iunie, la o conferinta de presa, organizata cu doua zile inainte ca Partidul Democrat sa cedeze puterea. In 2017, Sor a fost condamnat la sapte ani si jumatate de inchisoare de prima instanta, fiind invinuit ca ar fi obtinut peste 5 miliarde de dolari de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spalat apoi prin firme off-shore. El se declara nevinovat. Atunci, judecatoria Buiucani a decis ca fostul primar de Orhei se va afla in libertate pana cand se va expune Curtea de Apel Cahul.

In aprilie 2023, Ilan Sor a fost condamnat la 15 ani de inchisoare de catre instanta de apel. Pedeapsa a fost marita practic de doua ori, dupa ce instanta de fond l-a condamnat la sapte ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru spalare de bani si escrocherie in proportii deosebit de mari in dosarele creditelor neperformante acordate in 2014 de Banca de Economii.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.