Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat ca daca ar fi fost prim-ministru ar fi facut niste remanieri in Guvern, asta pentru ca sunt ministere care s-au miscat mai repede si altele care s-au miscat mai incet. Ba mai mult, aceasta considera ca sunt ministri care nici nu au comunicat cu oamenii sau cu agentii economici despre subiectele gestionate de domeniul acestora. Declaratiile au fost facute de sefa statului in cadrul unei emisiuni de la Nord News. 

Ultimul update: 17.08.2022, 11:03 Publicat:17.08.2022, 10:56

„Eu cred ca in acest context dificil, activitatea Guvernului poate fi apreciata ca bine, dar este adevarat ca sunt domenii unde lucrurile s-au miscat mai repede, in pofida capacitatilor mici, scazute la ministere, pentru ca asta este o probolema nu doar la ministere, dar a tuturor celor care trebuie sa implimenteze programe si sunt si ministere care s-au miscat incet. Cred ca este nevoie de mai multa viteza”, a spus sefa statului. 

Totodata, Maia Sandu crede ca sunt ministri care au reusit si sa comunice cu oamenii, insa sunt si din cei care nu au comunicat nici cu oamenii, dar nici cu agentii economici sau partile interesate, care tin de domeniul lor. 

„Pe partea asta este foarte important. Eu am fost si eu ministru. Da, nu am inteles din prima cat este de important sa mergi, sa comunici, pentru ca una e sa asculti parearea oamenilor, doi sa le poti sa le explici, ce faci si de ce faci, asta la fel este important. Am asteptari de la unii ministri sa interactioneze cu cetatenii mult mai bine decat pana acum”, a declarat presedintele Republicii Moldova. 

Maia Sandu a mentionat ca Natalia Gavrilita este responsabila de remanieri in Guvern, iar sa fi fost ea prim-ministru ar fi facut niste remanieri. 

„Este echipa ei, responsabilitatea ei. In momentul in care crede ca trebuie sa se faca o remaniere, ea este cea care trebuie sa o anunte. Eu as fi facut niste remanieri daca eram prim-ministru”, a adaugat Maia Sandu.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.