Procesele democratice din Republica Moldova si realizarea reformelor necesare pentru apropierea ireversibila a tarii noastre de Uniunea Europeana vor fi sustinute in continuare de Statele Unite ale Americii. O declaratie in acest sens a fost facuta de secretarul de stat american, Anthony Blinken, la intrevederea cu prim-ministrul Natalia Gavrilita.

Ultimul update: 20.07.2022, 10:11 Publicat:20.07.2022, 10:06

„Salutam statutul Republicii Moldova de tara-candidat la UE, un rezultat remarcabil al eforturilor depuse de tara. Vedem un Guvern cu o agenda puternica de consolidare a democratiei, combatere a coruptiei, si asigurare a securitatii energetice - toate domenii pe care Statele Unite le sustine plenar”, a declarat Anthony Blinken.

De asemenea, Natalia Gavrilita a mai vorbit cu secretarul de stat americat despre actiunile intreprinse pentru implementarea reformelor in justitie, combaterea coruptiei si consolidarea institutiilor statului, dar si despre asistenta necesara in implementarea reformelor in domeniile strategice.

„Muncim pentru a continua procesul de modernizare a tarii si pentru a implementa agenda europeana a Republicii Moldova, urmare a deciziei de acordare tarii noastre a statutului de candidat de aderare la UE. Acum, avem o responsabilitate si mai mare fata de cetatenii nostri care aspira sa faca parte dintr-un spatiu al pacii, stabilitatii si al familiei statelor UE”, a spus Natalia Gavrilita.

Blinken a remarcat suportul pe care l-au demonstrat oamenii si familiile din Moldova pentru refugiatii din Ucraina si s-a expus asupra necesitatii de a sustine autoritatile de la Chisinau in gestionarea crizei umanitare si alimentare.