Sedinta de judecata in dosarul Energocom, in care fostul sef de stat este invinuit de depasirea atributiilor de serviciu in perioada cand era ministru al Economiei a fost amanata si de aceasta data. 

Ultimul update: 18.10.2022, 14:04 Publicat:18.10.2022, 14:00

Primele doua sedinte in dosarul Energocom pe 29 septembrie si 6 octombrie la fel au fost amanate. 

La data de 9 septembrie, dosarul Energocom, in care este cercetat Igor Dodon, a fost trimis in judecata. Procurorii au incheiat urmarirea penala, iar fostul sef de stat si avocatii sai au facut cunostinta cu materialele cauzei penale.

In cadrul acestui dosar, fostul presedinte este invinuit ca, in perioada cand era ministru al Economiei, ar fi eliberat un aviz in baza caruia, in mai 2008 a fost semnat un contract privind procurarea energiei electrice la un pret mai mare pentru Republica Moldova. Prejudiciul cauzat bugetului public ar fi fost de 123 de milioane de lei. Oamenii legii sustin ca persoanele din conducerea intreprinderii Energocom s-ar fi inteles cu responsabilii de la ministerul Economiei si ANRE si au majorat ilegal preturile la energia electrica, iar diferenta si-ar fi pus-o in buzunare. Igor Dodon, care se afla in arest la domiciliu, a spus anterior ca nu cunoaste nimic despre aceasta schema.