Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a primit in Slovenia un premiu pentru curaj si calitatile de lider. Distinctia i-a fost inamnata in cadrul Forumulul Strategic de la Bled, in cadrul caruia Sandu a vorbit despre provocarile cu care se confrunta tara noastra, odata cu invazia Rusiei in Ucraina si despre parcursul european.

Publicat:30.08.2023, 15:27

Fiind prezenta la conferinta internationala Bled Strategic Forum din Slovenia, Maia Sandu a fost premiata de presedintele Sloveniei pentru curajul si calitatile sale de lider demonstrate in parcursul european al Republicii Moldova. In cadrul evenimentului, Maia Sandu a tinut si un discurs in care a vorbit despre exodul moldovenilor peste hotare in care a recunoscut ca tara noastra are inca multe probleme de rezolvat pana a-i convinge sa revina acasa.

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „De ce pleaca din tara? Din mai multe motive. Din cauza lipsei de oportunitati economice si asta a fost o problema si in trecut. Din cauza tranzitiei indelungate la economia de piata. Ei continua sa plece si acum. De fiecare data cand ma intalnesc cu oameni din diaspora, intalnesc oameni, care au incercat sa faca afaceri acasa si au esuat si au afaceri de succes in multe capitale europene.”

Conferinta internationala Bled Strategic Forum este cea mai importanta din Europa Centrala si de Sud-Est si are loc anual la sfarsitul verii. In cadrul evenimentului se intalnesc participanti din diverse domenii unde fac schimb de opinii si genereaza idei pentru a aborda provocarile prezente si viitoare. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.