Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, conduce topul politicienilor care se bucura de cea mai mare incredere din partea moldovenilor. Cel putin asta arata datele unui sondaj prezentat astazi intr-o conferinta de presa de Institutul de Politici Publice.

Publicat:04.09.2023, 13:37

Peste 17 % din respondenti au numit-o pe Maia Sandu persoana politica in care au cea mai mare incredere. Aceasta este urmata de fostul presedinte Igor Dodon, cercetat penal pentru multiple capete de acuzare, cu aproape 9 la suta si primarul capitalei Ion Ceban cu 6,4%.

Fugarul Ilan Sor, condamnat definitiv la 15 ani de inchisoare in dosarul frauda banca s-a clasat pe locul patru, iar Presedintele PCRM, Vladimir Voronin a ocupat locul cinci in clasament. Urmeaza Igor Grosu, Renato Usatii, Dorin Recean si Ion Chicu. 

Sondajul a fost comandat de Institutul de Politici Publice, sustinut si finantat de Fundatia Soros Moldova si realizat de CBS Research. Studiul a fost efectuat in perioada 9-23 august pe un esantion de 1.215 de respondenti, prezenti fizic pe teritoriul Republicii Moldova.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.