Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, anunta ca a contestat la judecatorul de instructie Ordonanta de refuz emisa de Procurorul General in cazul tentativei de uzurpare a puterii de stat. Parlamentarul spune ca procurorii trebuie sa cerceteze mai bine cazul, nu in bataie de joc, deoarece este vorba de o tentativa de subminare a ordinii constitutionale. 

Publicat:04.05.2021, 16:57

Politicianul a mentionat ca Igor Dodon a vrut sa uzurpeze puterea asa cum a facut-o Vlad Plahotniuc cu cativa ani in urma, dar nu i-a reusit.

Sergiu LITVINENCO, DEPUTAT PAS: "Din cauza ca nimeni nu a fost pedepsit pentru tentativa lui Plahotniuc de uzurpare a puterii din iunie 2019, Dodon a hotarat sa incerce si el. Si a incercat. Si doar gratie cetatenilor acestei tari, atat Plahotniuc in 2019, cat si Dodon in 2021, au esuat."

Apoi, deputatul a vorbit despre intalnirea intre adjunctul procurorului general Ruslan Popov si Boris Lupascu.

Sergiu LITVINENCO, DEPUTAT PAS: "In primul rand, Popov a mintit ca nu s-a intalnit cu Lupascu, ceea ce este deja o problema majora. In al doilea rand, o intalnire ”accidentala” poate dura 40 de minute, mai ales intr-o benzinarie? In al treilea rand, argumentul ca sesizarea a fost ”receptionata” luni nu tine, or inca de sambata toti stiau ca exista un astfel de document in raport cu Lupascu. Si despre ce totusi a fost discutia dintre cei doi?"

Citeste si :  Decizia Procurorului General la sesizarea unor deputati PAS de a-i cerceta penal pe Igor Dodon si Boris Lupascu pentru uzurparea puterii in stat / DOC

Saptamana trecuta, Procuratura Generala a anuntat ca refuza sa-i cerceteze penal pe Igor Dodon si Boris Lupascu pentru uzurparea puterii in stat. Raspunsul lui Alexandru Stoianoglo vine dupa sesizarea depusa in acest sens de deputatii PAS, Sergiu Litvinenco si Virgiliu Paslariuc.