Socialistii insista ca Guvernul sa cada. PSRM a prezentat astazi, in Parlament, motiunea de cenzura impotriva cabinetului Sandu, acuzandu-l ca si-a asumat in mod neconstitutional schimbarea procedurii de alegere a Procurorului General. Asta dupa ce prim-ministrul a explicat in plen de ce a recurs la aceasta miscare.

Publicat:08.11.2019, 18:54

Maia SANDU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: “Voi verifica personal oameni onesti si ii voi propune CSP-ului.”

Zinaida GRECEANII, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: ”Daca in decurs de 72 de ore nu vor depune motiune, atunci proiectul se considera adoptat.”

Vasile BOLEA, DEPUTAT PSRM: "Fractiunea inainteaza motiune de cenzura asupra asumarii unui proiect neconstitutional.”

Socialistii considera ca prin noile modificari, executivul vrea de fapt sa subordoneze politic Procuratura Generala si o invinovatesc pe Maia Sandu de esecul in reforma justitiei.

Intrebati daca vor sustine motiunea de cenzura, democratii si membrii Partidului Sor au spus ca se mai gandesc, asta desi ieri Andrian Candu spunea ca PD voteaza pentru caderea guvernului, indiferent cine o propune. 

Sergiu SIRBU, DEPUTAT PDM: “Urmeaza poate sa convocam Consiliul Politic ca sa discutam in urmatoarele zile.”

Motiunea socialistilor a fost transmisa directiei juridice a Parlamentului pentru examinare, iar saptamana viitoare va fi convocata o noua sedinta a legislativului pentru votul final.