Fractiunea parlamentara a PSRM a anuntat ca va vota pentru modificarile la politica bugetar-fiscala propuse de guvern, insa cu unele conditii.

Publicat:15.08.2019, 11:49

Vlad BATRANCEA, DEPUTAT PSRM: „Vom dezbate si vom vota modificari la politici fiscale. In premiera, guvernul a venit in functie la mijlocul anului fiscal, intelegem problemele existente, problemele financiare, insa exprimam ingrijorare fata de majorarea mai multor impozite, asta nu poate fi inteles de mediul de afaceri.

Guvernul a aprobat acest proiect in pripa, fara sa desfasoare dezbateri. Inteleg ca acest lucru se face petnru reabilitarea relatiilor cu FMI si Comisia Europeana, intelegem ca Guvernul trebuie sa asigure bani pentru plati sociale, dar noi credem ca chiar si cu FMI si Comisia Europeana, Moldova trebuie sa negocieze.

Noi avem capacitatea sa convingem ca lucrurile pot fi diferite. Noi facem parte din majoritatea parlamentara si am numit acest guvern si astazi noi vom vota modificarile la politica fiscala, dar cu unele conditii.

Dupa plecarea FMI, consideram ca Guvernul trebuie sa desfasoare discutii publice cu mediul de afaceri, cu experti si cetateni, ca sa fim intelesi de toti cetatenii. Este important ca Moldova sa se bucure de sustinerea financiara din afara tarii.

Trebuie sa intelegem ca finantarea externa nu este solutia tuturor problemelor. In octombrie vom merge cu conditia ca mai multe impozite sa fie renegociate cu FMI si consideram ca ele pot fi discutate. Majorarea impozitelor nu este o solutie durabila si fezabila. Cand vom discuta politica bugetar fiscala pentru 2020, vom fi mult mai categorici si mai insistenti.”