Starea de urgenta va fi prelungita cu inca 60 de zile in Republica Moldova. Prim-ministrul a mers astazi in Parlament unde le-a vorbit deputatilor despre necesitatea acestei masuri, in contextul razboiului din Ucraina si a riscurilor de securitate generate de agresiunea rusa, inclusiv pentru tara noastra. Opozitia a fost impotriva si a criticat Guvernul, acuzand autoritatile de incompetenta.

Publicat:26.05.2023, 21:03

Dorin RECEAN, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA:„Astazi sunt aici pentru ca agresiunea Kremlinului in Ucraina, peste ucraineni continua. Starea de urgenta o solicit in legatura cu aceste doua riscuri majore: primul, este afectarea infrastructurii energetice si atunci asta ne priveste si pe noi direct. Tot pe noi ne priveste direct atunci cand cetatenii din Ucraina nu au ce manca, sunt in intuneric, nu au apa, atunci se pornesc fluxurile migrationale.”

Recean a pomenit despre atacurile recente asupra oraselor Odesa si Nicolaev. Deputatii  din opozitie, care au votat impotriva prelungirii starii de urgenta, au acuzat guvernarea de incompetenta.

Diana CARAMAN, DEPUTAT PCRM:„Asa cum v-ati adresat catre cetateanul de la Orhei, va rog, incepeti sa lucrati, dar nu va plangeti!”

Dorin RECEAN, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA:„Exact! Si eu voi fi si mai incisiv de aici incolo. Atunci cand dumneavoastra mergeti la Moscova si parca sunteti prieteni, solicitati, rugati-i sa intrerupa agresiunea Rusiei in Ucraina.”

Starea de urgenta a fost instituita in Republica Moldova in februarie anul trecut, dupa ce Rusia a atacat Ucraina. De atunci a fost prelungita periodic.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.