Statul a dat in judecata compania Avia Invest si cere anularea contractului de concesionare a aeroportului Chisinau, semnat acum 6 ani. Anuntul a fost facut de premierul Maia Sandu, iar Igor Dodon a oferit detalii. Reprezentantii companiei spun ca nu au primit inca cererea de chemare in instanta si ca se abtin de la comentarii.

Publicat:12.09.2019, 18:13

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: “Recent statul a initiat rezilierea acordului semnat intre guvern si Avia invest privind concesionarea. Pe motiv ca la momentul initierii si pana la desemnarea castigatorului concursului au fost incalcari de legislatie.”

Declaratia a fost facuta dupa sedinta de azi a Consiliului Suprem de Securitate. Presedintele spune ca va fi facut si un audit al investitiilor, pe care le-a facut compania Avia Invest pana acum in aeroport, pentru ca sunt dubii in privinta banilor alocati pentru modernizarea acestuia.

Anterior, Dodon mentiona ca firma, care a luat in concesiune Aeroportul Chisinau, castiga de patru ori mai multi bani, decat s-a angajat sa investeasca. Profitul ar veni din taxa de 9 euro achitata de pasageri. De curand s-a aflat ca Avia Invest a fost cumparata, la randul ei, de o alta firma, detinuta de una dintre cele mai instarite familii in lume.