Stefan Gatcan pleaca de la PSRM si se alatura partidului Pro Moldova. Despre asta, el a anuntat, astazi, pe pagina sa de Facebook.

Ultimul update: 30.06.2020, 10:59 Publicat:30.06.2020, 09:28

Stefan GATCAN, MEDIC, DEPUTAT PE CIRCUMSCRIPTIA HANCESTI:"Stimati concetateni si alegatori ai circumscriptiei electorale nr. 38 Hincesti!
Sunt medic de profesie si toata viata am luptat pentru sanatatea pacientilor, mamelor si copiilor.
Mai bine de 3 luni sunt deputat in Parlament. Nu am fost niciodata si nici nu sunt membru de partid dar am acceptat aceasta provocare cu o mare dorinta de a pune umarul, cu modesta mea experienta, la dezvoltarea Republicii Moldova si sectorului sanatatii. Asteptarile mele personale, dar si ale intregii societati au fost foarte mari. Cu regret, in aceste citeva luni de parlamentar al majoritatii parlamentare, in plina pandemie si criza fara precedent in sistemul medical, constat o lipsa totala de progres si de masuri eficiente pentru salvarea sistemului medical si regret ca vocile multor specialisti veritabili nu sunt auzite. Am ajuns sa-mi fie rusine sa privesc in ochi colegilor mei de breasla. Dar nu pentru asta am venit eu in Parlament. Echipa Partidului Socialistilor din Republica Moldova a avut o sansa unica de a rezolva problemele oamenilor si a salva tara din criza in care s-a pomenit, dar, din pacate, luptele politice interminabile, gravele greseli de management, deciziile neprofesioniste, lipsa de curaj si chiar admiterea de falsuri in gestionarea crizei COVID-19 m-au determinat sa ma detasez de aceste actiuni care depasesc interesele cetatenilor si ale statului. Cu tot respectul fata de colegii din fractiunea PSRM din Parlament, dar alegatorii circumscriptiei electorale Hincesti nu pentru asta mi-au acordat vot de incredere. Alegatorii din Hincesti au asteptari ca vom avea curaj si vom lupta doar pentru interesul tarii si a cetatenilor dar nu pentru rating politic. Nu vreau sa dezamagesc alegatorii mei. Vreau sa continuu realizarea promisiunilor electorale si stiu cum pot face asta! Dar constat ca aceste promisiuni nu le voi putea realiza alaturi de echipa PSRM din Parlament. In schimb, sunt profund impresionat de curajul, abnegatia si forta cu care noul partid politic „PRO MOLODOVA” se lupta pentru interesele cetatenilor si tarii, iar ultimele actiuni si initiative, in special, din domeniul social, ma reprezinta pe deplin. Astfel, Declar ca parasesc fractiunea PSRM din Parlament si ma alatur grupului parlamentar „PRO MOLDOVA”. Sunt constient de toata mizeria, atacurile, falsurile si minciunile care nu vor ezita sa curga la adresa mea, dar ramin ferm pe pozitii, nu voi ceda presiunilor si amenintarilor, voi ramine fidel convingerilor mele, voi fi fidel alegatorilor din circumscriptia Hincesti iar alaturi de asa o echipa profesionista precum este PRO MOLDOVA, sunt sigur ca vom putea realiza fapte bune pentru Moldova!"