Pana in iunie, unii oameni de afaceri erau arestati si impusi sa scrie business-ul pe reprezentantii PD-ului. Seful statului spune ca a aflat aceasta informatie azi dimineata, cand a semnat decretul privind numirea lui Alexandr Stoianoglo in functia de procuror general.

Publicat:29.11.2019, 13:19

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: "Pana acum venea cineva si scria o plangere la PCCOCS si din diferite considerente, nu tot timpul legale, se faceau show-uri de mascati, intrau la agentii economici, arestati.

Cunoastem ca pana in iunie, anul curent, unii oameni de afaceri erau arestati si impusi sa scrie business-ul pe reprezentantii PD-ului, stim asa cazuri.

Procuratura nu trebuie sa se ocupe de punerea la perete a agentilor economici si sa fie utilizat ca bata a statului pentru interese de coruptie, avem Fisc-ul, care se ocupa de lucrul asta, de aceea abordarea de care a spus domnul Procuror General si vreau sa-i multumesc pentru aceasta abordare, care mi-a spus-o in aceasta dimineata cand am semnat decretul.

Procuratura trebuie sa se ocupe cu crimele, coruptia, dar sa nu se ocupe de ceea cu ce s-a ocupat in ultimul timp."

VEZI SI: Care vor fi primele schimbari, dupa ce Stoianoglo a preluat conducerea Procuraturii Generale: "Acest mesaj vizeaza toate organele de urmarire penala din tara. Nu vor mai fi show-uri cu mascati. Nu putem mai mult sa tinem toata tara in frica" - VIDEO