Republica Moldova va fi din nou cap de afis in Parlamentul European, anunta europarlamentarul Siegfried Muresan. Acesta a mentionat ca Parlamentul European va organiza o dezbatere si va adopta o rezolutie cu privire la parcursul european al Republicii Moldova, in sesiune plenara, in luna octombrie.

Publicat:19.09.2023, 10:42

„Decizia a fost luata de Conferinta Presedintilor Grupurilor Politice din Parlamentul European. Grupul PPE din Parlamentul European a solicitat organizarea dezbaterii si adoptarea rezolutiei despre Republica Moldova in urma unei initiative venita din partea europarlamentarului Andrej Halicki  - vicepresedinte al Delegatiei Parlamentului European la Adunarea Parlamentara „Euronest” - si din partea mea, ca presedinte al Delegatiei Parlamentului European pentru relatiile cu Moldova”, a mai adaugat deputatul european.

Muresan sustine ca europarlamentarii aduc Moldova din nou pe agenda fiindca isi doresc sa-si exprime pozitia clara a Parlamentului European privind inceperea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeana pana la finalul anului.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.