Toti deputatii moldoveni sunt obligati sa stea in autoizolare. Sefa legislativului, Zinaida Greceanii a semnat o asemenea dispozitie abia astazi la pranz, la mai bine de 24 de ore dupa ce s-a aflat ca un deputat democrat are coronavirus. In tot acest timp, parlamentarii au participat impreuna la o lunga sedinta in plen, iar astazi unii au aparut la evenimente publice. 

Publicat:22.05.2020, 20:56

Dispozitia Zinaidei Greceanii a fost publicata astazi in jurul orei 13.00, desi faptul ca Eugen Nichiforciuc este infectat a fost anuntat ieri dupa ora 12.00. 

Dupa o sedinta care a durat mai bine de 10 ore timp in care toti cei 98 de deputati s-au aflat in aceeasi sala, printre ei fiind si democratii care cu o zi inainte s-au intalnit cu Nichiforciuc, au discutat intre ei, s-au atins de aceeasi tribuna, scotandu-si mastile... 

Azi dimineata, parlamentarii din PPDA au mai si iesit intr-o conferinta la Parlament, explicandu-ne ulterior ca nu au contactat cu democratii. Iar deputata Marina Tauber, prezenta si ea ieri la sedinta in plen… 

Astazi era in mijlocul multimii de pensionari veniti la Curtea de Apel Cahul la sedinta in dosarul lui Ilan Sor. 

Asta se intampla dupa dispozitia semnata de Greceanii, iar purtatorul de cuvant al Partidului Sor ne-a comunicat ca Marina Tauber a iesit in multime pentru ca nu a intrat in contact cu Nichiforciuc. Politia sustine ca Tauber nu poate fi amendata, decat daca o cere conducerea parlamentului si asta pentru ca ea are imunitate de deputat.

Alti deputati ne-au dat asigurari ca deja respecta regimul de autoizolare. 

Grigore NOVAC, DEPUTAT PSRM: “Evident, sunt acasa. Sunt in ograda, sa va fac un selfie?”

Eugeniu Nichiforciuc nu a vrut sa ne spuna cum se simte. 

Eugeniu NICHIFORCIUC, DEPUTAT PDM:  “ - Mai tarziu, va rog frumos, mersi."

Dumitru Diacov ne-a spus ca Nichiforciuc s-ar fi molipsit dupa ce s-a intalnit cu angajati ai Agentiei pentru Interventii si Plati in Agricultura, care la inceputul acestei saptamani au fost confirmati pozitiv.

Dumitru DIACOV, DEPUTAT PDM: “- Domnul Nichiforciuc de unde ar fi putut lua Covid-19?”

“El a presupus ca de la comunicare cu niste colegi de la Ministerul Agriculturii.”

Ieri la sedinta Parlamentului au fost prezenti si ministrul Sanatatii, Viorica Dumbraveanu, care s-a apropiat de tribuna unde cu doar cateva clipe inainte au vorbit democratii…

Dar si seful ANSP, Nicolae Furtuna, care nu a reactionat in niciun fel la anuntul ca un deputat democrat, care a intrat in contact cu colegii sai de fractiune cu doar o zi inainte, este bolnav de coronavirus.