Discutii importante au avut loc astazi la Parlament. Conducerea Partidului Democrat s-a intalnit cu responsabilii din Partidul Socialistilor in sala Europa pentru a discuta despre formalizarea coalitiei.

Ultimul update: 17.02.2020, 18:11 Publicat:17.02.2020, 18:11

Intalnirea a avut loc astazi la ora 16:30. Informatia a fost confirmata pentru PRO TV de deputatul PD, Sergiu Sarbu.

Sergiu SARBU, DEPUTAT PD: “Noi nu suntem la curent, conducerea partidului nu ne-a informat, nu a informat deputatii despre o asemenea sedinta, dar am auzit, sincer va spun, ca o asemenea sedinta are loc. Despre ce se discuta acolo habar nu avem. Noua, sincer, tot ne este foarte interesant ce se discuta, dar deputatii nu au fost informati despre o asemenea discutie si noi nu stim ce este acolo. Din mai multe surse am si eu confirmarea ca intr-adevar este adevarat, este asa o sedinta bilaterala. Chiar ard de nerabdare sa fim informati ce se negociaza acolo, inclusiv si din numele nostru, cu toate ca noi asa un mandat nu am acordat.”

Intrebat daca ar putea fi vorba despre formalizarea aliantei PD-PSRM, Sergiu Sarbu spune ca...nu ar fi exclus.

Sergiu SARBU, DEPUTAT PD: “Nu cred ca se face chiar atat de rapid, dar nu exclud ca s-ar putea pune bazele unei asemenea intelegeri, dar repet, noi la consiliu nu am discutat, nici la fractiune, nici in partid. Pentru mine este o surpriza ceea ce se intampla.”

Deputatul spune ca la intalnirea cu conducerea PSRM ar fi participat noua conducere a partidului: Pavel Filip, Monica Babuc, Alexandru Jizdan, Vladimir Andronache, Eugeniu Nichiforciuc si Valentina Buliga.

Sergiu SARBU, DEPUTAT PD:"Daca si participa, participa doar ei, noi habar nu aveam, nimeni nu ne-a intrebat si nu ne-a informat. Partidul un asa mandat nu a dat."

Totodata, mentionam ca pentru ziua de maine, ora 13:00, socialistii au anuntat un briefing de presa.