Rezolutia prin care se solicita ca Consiliului European si Comisiei Europene sa acorde Republicii Moldova statutul de stat candidat la Uniunea Europeana a fost votata cu larga majoritate in plenul Parlamentului European. Despre asta, a anuntat europarlamentarul roman, Siegfried Muresan.

Ultimul update: 05.05.2022, 13:28 Publicat:05.05.2022, 13:26

Despre asta, a scris si membru Parlamentului Republicii Moldova, Mihai Popsoi, pe retelele de socializare.

„Aceasta Rezolutie este cel mai ambitios document privind Republica Moldova adoptat vreodata de o institutie a Uniunii Europene. Potrivit Rezolutiei, eurodeputatii au votat pentru integrarea Republicii Moldova in Piata unica a Uniunii Europene, cresterea sprijinului financiar pentru cetatenii de la Chisinau, dar si crearea unui Grup de sprijin permanent pentru tara noastra, infiintat la nivelul Comisiei Europene. Prin infiintarea acestui grup, va creste personalul UE in Republica Moldova care va oferi mai mult sprijin tehnic si administrativ autoritatilor de la Chisinau”, a scris acesta pe facebook. 

Astazi, au avut loc dezbateri despre Republica Moldova in plenul Parlamentului European. Europarlamentarii au cerut ca Republicii Moldova sa i se ofere cat mai repede statut de candidat la Uniunea Europeana. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.