Procurorul general interimar, Ion Munteanu, a inaintat Parlamentului trei cereri in care solicita ridicarea imunitatii parlamentare a deputatului patidului SOR, Marina Tauber, vizata in doua cauze penale. Despre acest lucru a anuntat presedintele Parlamentului, Igor Grosu, in debutul sedintei de astazi a Legislativului. 

Ultimul update: 25.05.2023, 10:30 Publicat:25.05.2023, 10:29

Igor GROSU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: „Procuratura Generala solicita ridicarea imunitatii parlamentare deputatului in Parlament, Marina Tauber si incuviintarea ridicarii imunitatii, in vederea arestarii si trimiterii cauzei penale in instanta de judecata in privinta Marinei Tauber pe faptul savarsirii infractiuniunilor: 

1. acceptare cu buna stiinta a finantarii concurentului electoral din partea unui grup criminal organizat in perioada campaniei electorale in cadrul alegerilor locale noi pentru functia de primar al municipiului Balti din 21 noiembrie 2021; 

2. pentru acceptare cu buna stiinta a finantarii partidului politic din partea unui grup criminal organizat in perioada 13.07.22-01.05.2023; 

3. falsificarea rapoartelor privind finantarea campaniilor electorale in perioada alegerilor locale noi pentru functia de primar al municipiului Balti din 21 noiembrie 2021.”

Presedintele Legislativului a transmis cererile Comisii juridice numiri si imunitati din Parlament. 

Marina Tauber este plasata in arest la domiciliu de pe 2 mai, dupa ce a fost retinuta la sfarsitul lunii aprilie pe Aeroportul International Chisinau in timp ce incerca sa plece din tara. Tauber avea bilet spre Israel, acolo unde se afla Ilan Sor, dar nu a mai apucat sa urce in avion. 

Deputatului patidului SOR, Marina Tauber, este vizata in doua cauze penale, pe faptul acceptarii finantarii formatiunii de catre un grup criminal organizat si falsificarea raportului de gestiune financiara a partidului SOR. Ea neaga acuzatiile. Anterior ea a mai fost retinuta, apoi plasata in arest, ca ulterior sa fie eliberata.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.