Tatiana Bivol vine cu o reactie, dupa ce a fost acuzata de SIS, intr-o scrisoare expediata CSM, ca ar fi sub influenta lui Veaceslav Platon, impreuna cu alti judecatori, si ar lua decizii in favoarea omului de afaceri. Magistrata mentioneaza ca informatiile sunt eronate si solicita CSM excluderea oricaror dubii de impartialitate si neprofesionalism in activitatea sa.

Ultimul update: 09.12.2020, 12:23 Publicat:09.12.2020, 12:00

Documentul cu explicatiile judecatoarei a fost expediat in adresa redactiei PRO TV. In scrisoarea adresata Consiliului Superior al Magistraturii, magistrata Tatiana Bivol mentioneaza ca nu are nici cea mai mica tangenta in calitate de cetatean si mai ales de judecator cu Veaceslav Platon.

"Aceste informatii pun la dubii profesionalismul meu in calitate de magistrat. Solicit plenului CSM ca aceasta scrisoare sa fie citita in urmatoarea sedinta pentru initierea verificarilor in vederea excluderii oricaror dubii de impartialitate si neprofesionalism in activitatea mea si de toate acuzatiile vociferate in legatura cu recuperarea activelor lui Veaceslav Platon", se arata in scrisoarea magistratei. 

Totodata, Tatiana Bivol spune ca la examinarea cauzei in fond, in 3 sedinte, la 2 octombrie 2020, in calitate de avocat al lui Veaceslav Platon a participat Oleg Lozan, care este tatal acesteia:"Acest fapt m-a determinat sa depun o declaratie de abtinere de la examinarea cauzei", sustine judecatoarea Tatiana Bivol. Ulterior, declaratia a fost respinsa ca neintemeiata, fiind pastrata competenta initiala a completului de judecata. 

Totodata, ea subliniaza ca la moment, tatal ei, Oleg Lozan, nu este avocatul lui Platon, contractul a fost reziliat in 2016.

In concluzie, judecatoarea spune ca circumstantele relatate de catre directorul SIS, in forma in care sunt la moment, afecteaza grav reputatia profesionala, onoarea si demnitatea sa ca judecator si ca persoana. 

 

Acum cateva zile, SIS a expediat o scrisoare CSM-ului prin care acuza unii judecatori ca ar fi mituiti sau santajati de Veaceslav Platon ca acestia sa ia decizii in favoarea lui. 

Ulterior, Veaceslav Platon a venit cu o reactie si a cerut Procuraturii Generale sa initieze dosar penal impotriva sa, dar si a angajatilor de la Serviciului de Informare si Securitate. Reactia omului de afaceri vine dupa ce SIS a expediat o scrisoare catre CSM in care se arata ca Veaceslav Platon a mituit sau a santajat judecatori pentru a-si recupera activele.

Citeste si :  Veaceslav Platon cere Procuraturii sa initieze pe numele sau un dosar penal, dupa o scrisoare trimisa de la SIS catre CSM: "Am impresia ca functionarilor publici li se plateste anume pentru aruncarea barfelor"