Deputatul PPDA, Liviu Vovc, a declarat ca din ziua de cand si-a dat demisia Guvernul Chicu, pana in ziua de astazi, au decedat 996 de oameni. Liviu Vovc a spus ca Guvernul interimar si un Minister al Sanatatii decapitat nu au putut gestiona aceasta perioada, iar vina pentru toate aceste lucruri o are actuala clasa politica, care din lupta pentru putere a dat foc la tara si nimeni nu doreste sa stinga acest "incendiu".

Publicat:23.02.2021, 15:35

Liviu VOVC, DEPUTAT PPDA: "Numarul zilnic de decedati din cauza infectiei Covid in ultimele doua luni, incepand cu ziua demisiei Guvernului Chicu, este de 996 oameni!

Pentru unii e doar o statistica, pentru multi insa, in spatele acestor cifre sunt persoane apropiate, care cu regret nu mai sunt. Poate ca am avut o perioada de relaxare la numarul de cazuri, insa nu si la numarul de pacienti in stare grava. In aceste doua luni nu s-a intreprins mai nimic pentru a intari sistemul medical, pentru a amenaja mai multe paturi la terapie intensiva, pentru a aduce cat mai rapid vaccinul.

A inceput al doilea val. Cum va fi gestionat el de un Guvern interimar si un Minister al Sanatatii decapitat nu e greu sa ne imaginam. Avem deja experienta acestor doua luni.

Intre timp populatia e hranita cu circ si cu iluzii, ca in cateva luni vom trai ca in rai. Multi deja au ajuns acolo, la propriu. Daca se mentin tendintele, fara a se agrava situatia, pana in august, cand vom avea un nou Guvern, aproximativ inca 3000 de cetateni vor fi deja in rai.

Aceasta postare nu e pentru a critica pe cineva anume. Este despre ipocrizia clasei politice actuale. Din lupta pentru putere s-a dat foc la tara si nimeni nu doreste sa stinga acest "incendiu".

Sunt unul din cei care m-am implicat in politica pentru ca imi doresc ca sa scapam tara asta de corupti, de interese, de scheme. Stiu ca e posibil si vom reusi, dar din ziua primului protest eram constient ca acest lucru nu se va intampla peste noapte.

Anticipatele ar cataliza, poate, acest proces. Dar cu ce sacrificii? Cei care nu mai sunt si rudele lor au fost intrebati? Sau ei pur si simplu pentru unii sunt parte a statisticii?"