Un deputat socialist cere Procuraturii Generale si Agentiei Nationale de Integritate sa verifice averea secretarului presedintelui Republicii Moldova. Petru Burduja il acuza pe Andrei Spinu ca isi ascunde valoarea reala a casei pe care o detine.

Publicat:14.01.2021, 16:29

Petru BURDUJA, DEPUTAT SOCIALIST: ”Probabil, le este rusine ca au mintit poporul ca ei sunt modesti, dar au in realitate imobile de multe milioane de lei, care ridica multe intrebari despre integritatea lor. In ultimele doua saptamani, in atentia publicului a intrat declaratia de avere si interese a secretarului general al Aparatului Presedintiei, Andrei Spinu. In mod special, faptul ca acesta a indicat in document valoarea imobilului pe care-l detine, diminuand de circa cinci ori valoarea reala a acestuia. Cetatenii au vazut cum o casa si terenul intravilan procurate de Andrei Spinu cu 393 500 de euro (echivalentul actual a circa 8 000 000 de lei) au fost declarate cu o suma sub 2 milioane de lei.Andrei Spinu a recunoscut ca a procurat casa si terenul pe care se afla aceasta cu suma de 393 500 EUR, suma achitata in rate timp de doi ani. Aceasta suma ar fi indicata si in contractul de vanzare-cumparare inregistrat la notar si cadastru. Astfel, apare o banuiala rezonabila precum Andrei Spinu eventual ar fi admis actiuni privind evaziunea fiscala sau a incalcat modul de completare a declaratiei de avere si interese personale, care prevede ca „Valoarea bunului” (imobile)- se indica valoarea conform documentului care certifica provenienta bunului …”.

Deputatul socialist mai spune ca a cerut astazi Procuraturii Generale si Agentiei Nationale de Integritate sa verifice legalitatea tranzactiei privind procurarea de catre Andrei Spinu a terenului si casei de locuit, prin prisma legalitatii imprumutului contractat si achitarii acestuia in rate, pentru casa de locuit si terenul aferent acesteia.

Citeste si :  Reactia secretarului presedintelui RM, acuzat de un deputat socialist ca nu spune valoarea reala a bunurilor pe care le detine: ”Nu am ce ascunde..."