Deputatul PAS, Oazu Nantoi, clasifica decizia Moscovei, de al include pe lista oficialilor moldoveni carora li se interzice intrarea in Federatia Rusa, drept un gest de neputinta. Mai mult decatat atat, acesta spune ca nu este o noutate petru el, asta pentru ca inca in 2019, cand a plecat la Moscova, fiind parte a delegatiei oficiale a Parlamentului Republicii Moldova, intr-o vizita de lucru, la fel a avut probleme privind intrarea in Rusia, fiind pe o „lista neagra”. Declaratiile au fost facute pentru PRO TV. 

Ultimul update: 25.04.2023, 13:07 Publicat:25.04.2023, 12:51

„Pentru mine personal nu este nimic nou, deoarece inca in 2019, cand delegatia oficiala a Parlamentului Republicii Moldova in frunte cu Zinaida Greceanii, cu Ion Ceban, Alexandru Slusari si Oazu Nantoi am plecat la Moscova sa raportam despre destituirea lui Plahotniuc, delegatia oficiala a fost nevoita sa astepte mai mult de o ora in zona Vip, pana nu s-a clarificat situatia cu mine, pentru ca eu eram pe lista neagra, nu aveam permisul de intrare in Federatia Rusa”, a spus Nantoi.

Totodata, deputatul PAS mentioneaza ca ceea ce s-a intamplat astazi este un gest de neputinta din partea Federatiei Ruse, care pierde orice argumentare in fata spatiului ex-sovietic.

„Este evident ca asta este doar un semn de neputinta si doar trebuie sa demonstreze celora care inca nu au inteles ce se intampla in Ucraina ca trebuie sa ne securizam pe toate caile posibile si sa mergem in casa pacii, care este Uniunea Europeana”, a adugat Oazu Nantoi.

Contactati de PRO TV, ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, avea telefonul inchis, iar deputatii Lilian Carp si Olesea Stamati ne-a spus ca vor reveni cu o reactie. 

Astazi, Ministerul de Externe al Rusiei a anuntat ca un angajat al ambasadei Republicii Moldova la Moscova a fost declarat persoana non-grata. Mai mult decat atat, acestia mentioneaza ca autoritatile de la Moscova nu vor permite mai multor oficiali moldoveni intrarea in Federatia Rusa. Ulterior, presa rusa a scris ca persoana non-grata a fost declarat consulul Republicii Moldova in Rusia. In plus, cei de la Kommersant.ru au spus ca a fost interzisa intrarea in Federatia Rusa a ministrului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Ana Revenco si a deputatilor PAS, Oazu Nantoi, Olesea Stamati si Lilian Carp.

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, a fost convocat in aceasta dimineata la ministerul rus de Externe, asta dupa ce autoritatile de la Chisinau au expulzat un diplomat rus.

Saptamana trecuta, un angajat al Ambasadei Rusiei a fost declarat persoana non-grata si a fost expulzat din Moldova. Acest fapt a fost comunicat partii ruse in dupa-amiaza zilei de 19 aprilie, cu prilejul convocarii la sediul MAEIE a ambasadorului Federatiei Ruse la Chisinau, Oleg Vasnetov. Ambasadorul Federatiei Ruse la Chisinau, Oleg Vasnetov a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene in contextul vizitei presedintelui Tatarstanului, Rustam Minnikhanov, la Chisinau.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.