Unor candidati nu le-a ajuns un singur vot ca sa devina primari din primul tur. Altii nu au obtinut niciunul, ceea ce inseamna ca nici macar ei nu au pus stampila in drept cu numele lor. Sunt si dintre cei care se bucura ca au fost votati de absolut toti alegatorii care au trecut pragul sectiilor din localitatile unde au candidat.

Publicat:21.10.2019, 19:08

Un singur vot i-a lipsit candidatei independente Valentina Celacus din satul Dorna Straseni ca sa devina primar. Ea a obtinut 205 voturi, adica exact 50 la suta, iar o stampila neajunsa in dreptul numelui sau a trimis satul in turul doi de scrutin.

La fel s-a intamplat si in cazul lui Nicolae Badan, candidat al blocului ACUM in satul Coropceni, Telenesti. Un singur vot a facut diferenta, iar Badan va fi nevoit sa participe in al doilea tur de scrutin. 

In cazul victoriei unor candidati, insa, nu mai exista nicio indoiala, pentru ca au luat 100 de procente din voturi. Este si cazul lui Victor Andronic, care este primar de ani buni in Corjeuti, Briceni, sat numit si micul Paris. El a fost singurul candidat pe listele electorale. 

Spre deosebire de colegii din satele vecine, primarul din Corjeuti recunoaste ca nu a avut mari emotii in ziua alegerilor si ca si-ar fi dorit chiar sa aiba macar un contracandidat. 

Si Alexandru Cojocari a fost votat de toti satenii din Ustia, Glodeni, care au participat la alegeri. Iar cei din satul Septelici, Soroca se pare ca au primit cel mai scurt buletin de vot, avand un singur candidat la primarie si un singur partid, pentru consiliul raional.


Iar unii candidati s-au ales cu zero voturi, ceea ce inseamna ca nici macar ei nu au pus stampila in drept cu numele lor. In asa situatie sunt Alexandra Oleineac, din satul Costesti, Virgil Moltov din Singureni si Igor Moldova din Drochia. Iar in satul Carbalia, din Gagauzia a castigat un candidat al blocului ACUM.