Vasile Bolea si Alexandr Suhodolski au fost exclusi din fractiunea parlamentara a Blocului Comunistilor si Socialistilor. Decizia deputatilor de a parasi PSRM si a adera la un alt partid a starnit azi discutii in plen. PAS a cerut socialistilor sa spuna daca condamna Partidul Sor, pentru ca le-ar fi cumparat deputatii, iar opozitia a cerut celor de la PAS sa sustina initiativa de modificare a Constitutiei privind condamnarea traseismului politic.

Publicat:25.05.2023, 19:15

Grigore NOVAC, DEPUTAT BCS:„Excluderea deputatilor Bolea Vasile si Suhodolski Alexandru din cadrul fractiunii.”

Anuntul lui Grigore Novac a venit in lipsa celor doi deputati care nu au participat astazi la sedinta.

Eugeniu SINCHEVICI, DEPUTAT PAS:„Inca doi deputati s-au vandut ca la Piata Centrala. Asta nu ne face deloc bine.”

Actiunile scad din increderea cetatenilor in Parlamentul Republicii Moldova, afirma deputatul, care le-a reprosat socialistilor ca nu vorbesc nimic despre partidul care le-ar fi cumparat deputatii.

Eugeniu SINCHEVICI, DEPUTAT PAS:„Deputatii care s-au vandut trebuie sa-si depuna mandatul. Am auzit multe acuzatii la adresa acestor deputati, ceea ce este corect, dar nu am auzit niciodata acuzatii la adresa celor care i-au cumparat. La adresa lui Ilan Sor. Voi condamnati pe Ilan Sor si gruparea criminala care va cumpara deputatii sau voua va pare asta ok?”

Socialistii au evitat intrebarea.

Vlad BATRINCEA, DEPUTAT BCS:„Inca o data, a patra oara fac apel la deputatii din majoritatea parlamentara sa subsemnati initiativa privind modificarea Constitutiei si odata si pentru totdeauna in istoria Republicii Moldova sa interzicem tradarea partidelor parlamentare si traseismul politic.”

Corneliu FURCULITA, DEPUTAT BCS:„Fenomenul traseismului are o istorie in Republica Moldova si odata si odata el trebuie curmat, fiindca este o rusine. Indiferent unde deputatul pleaca si in care directie.” 

Corneliu Furculita a cerut sa fie incluse sanctiuni pentru deputatii transfugi in Codul de conduita al Parlamentului. Lui Bolea si Suhodolski li s-a cerut sa isi depuna mandatele dupa vizita lor in Israel, acolo unde s-au intalnit cu fugarul Ilan Sor. Peste cateva zile acestia au anuntat ca adera la Partidul Renastarea, care este condus de un fost consilier al lui Igor Dodon, iar in toamna participa la protestele organizate de Sor.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.