Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, vede rusinos faptul ca doi lideri politici din RM au plecat din tara.

Publicat:29.07.2019, 16:11

Vasile TARLEV, EX PRIM-MINISTRU AL RM: „Am avut perioade diferite in tara, am avut mai multi politiceni, insa asa de rusinos, de a pleca un lider politic din tara, n-am avut. Cred ca aici este spus tot. Care trebuie sa-si faca concluziile, si acei care au fugit si acei care tind a fi conducatorii statului. Nu este necesar si binevenit de a conduce tara pentru propriul buzunar."

-La cine va referiti? La domnul Ilan Sor, la somnul Plahotniuc?

-La ambii! Deoarece ei ambii au fost de manuta. Dar in primul rand Plahotniuc, sigur ca da...

Pe data de 14 iunie, Partidul Democrat s-a retras de la guvernare, in aceeasi zi, imediat dupa anuntul partidului, in presa au aparut informatii precum ca Vlad Plahotniuc a parasit tara. Unde s-ar afla acesta, nu se stie.

Ultima data Ilan Sor a fost vazut in public pe 12 iunie, cu doua zile inainte ca democratii sa cedeze puterea. Se zvoneste ca acesta ar fi fugit din tara impreuna cu fostul lider PD, in aceeasi zi prin regiunea transnistreana. El este invinuit ca ar fi obtinut cinci miliarde de dolari de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spalat prin firme off-shore. El se declara nevinovat.