Vlad Filat vine cu o reactie, in urma declaratiilor facute de o fosta judecatoare din dosarul sau, Ludmila Ous.

Publicat:13.07.2019, 12:51

VLAD FILAT, EX-PREMIER AL RM: ”Hotararile Judecatorilor trebuie sa fie pronuntate in temeiul legii si bazate pe intima lor convingere. Orice altfel de decizii, luate sub presiune, la indicatie, sub influenta sau in urma unui „compromis” intre judecatori sunt ilegale!!!

Nu am privit emisiunea cu participarea Dnei judecator Ludmila Ous, insa dupa relatarile avocatilor, inteleg ca cele spuse de Dnei este foarte grav!

Declaratiile de fapt arata cum functiona (si inca) functioneaza sistemul. Cu toate argumentele aduse de Dna Ous, decizia de condamnarea a mea a fost ilegala. 

Condamnarea unui om pe nedrept nu poate fi justificata cu nimic. De aceea sper ca Procuratura nu va ramane spectator si va da aprecierea legala a acestei noi circumstante. 

Cele spuse reprezinta doar o mica parte din toate ilegalitatile comise in cazul meu. Scoaterea imunitatii, arestarea ilegala, conditiile de detentie, modul in care am fost judecat si altele. 

Vreau sa fiu inteles corect. Aici nu este vorba doar de mine, dar dosarul meu a creat un precedent si arata foarte clar modul cum s-a procedat in Republica Moldova in realizarea scopurilor politice sau economice, lichidand oponentii, folosind procurori si judecatori, de fapt totul, fara nici o limita. 

De aceea ar fi bine, sa vorbeasca toti cei care au ce spune pentru a face dreptate si a demonta sistemul diabolic instituit in Republica Moldova. Ar fi foarte relevant daca d-na judecator Galina Moscalciuc, dar si alti participanti in dosarul meu ar spune cum am fost eu judecat....”.

Mesajul a fost transmis de catre domnul Vlad Filat prin intermediul avocatilor.