Vlad Plahotniuc ar fi cercetat penal in Elvetia. Cel putin asta sustine socialistul Grigore Novac, potrivit caruia, Eduard Harunjen stia despre asta de 3 saptamani, insa ar fi tacut. De celalata parte, procurorul general respinge acuzatiile.

Publicat:09.07.2019, 21:54

Grigore NOVAC, DEPUTAT: “In adresa mea a aparut o informatie pe data de 20 in adresa PG a parvenit un demers prin care PG a fost instiintata ca pe numele lui Plahotniuc a fost pornita o cauza penala in Elvetia.“ 

Potrivit lui Grigore Novac, autoritatile din Elvetia au solicitat mai multe informatii despre Vlad Plahotniuc, pe numele caruia, acolo a fost pornit un dosar penal. Socialistul insa nu a specificat pentru ce infractiuni ar fi cercetat fostul lider PD. Despre aceasta solicitare ar fi fost anuntat in primul rand procurorul general, Eduard Harunjen, care insa ar fi ascuns-o. Harunjen ne-a confirmat prin telefon ca o scrisoare din partea autoritatilor din Elvetia a fost receptionata de Procuratura Generala, el insa nu stie cand s-a intamplat asta. Potrivit procurorului general, elvetienii ar fi sesizat autoritatile de la noi despre niste transferuri bancare dubioase operate prin banci europene, in spatele carora ar sta cetateni moldoveni printre care si Vlad Plahotniuc. Potrivit lui Harunjen, documentul a fost transmis la Procuratura anticoruptie. Colegul de partid a lui Vlad Plahotniuc si fostul ministru de interne, Alexandu Jizdan a refuzat astazi sa comenteze informatiile.  

Alexandru JIZDAN, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE: "Nu comentez asa ceva. Nu am discutat cu domnul Plahotniuc."

Vlad Plahotniuc a plecat din tara pe 14 iunie, atunci cand democratii au predat puterea. De atunci nu se cunoaste nimic despre acesta, in afara de faptul ca s-ar afla in Miami, informatie care pana acum nu a fost confirmata de nimeni.