Vlad Plahotniuc este in Turcia, unde se intalneste cu politicieni de la Chisinau, scrie Renato Usatii. Totodata, Ziarul de Garda a verificat datele organelor de securitate din SUA, iar acestea arata ca fostul lider PD a parasit orasul american Miami la sfarsitul lunii august. Avocatul lui Plahotniuc a spus ca nu poate sa confirme aceste informatii pentru ca sunt confidentiale, dar nici nu le-a infirmat.  

Publicat:28.09.2020, 14:59

Datele organelor pentru securitate interna ale Statelor Unite, unde poate fi accesat istoricul intrarilor si iesirilor cetatenilor arata potrivit Ziarului de Garda, ca Vlad Plahotniuc ar fi parasit orasul Miami din SUA pe data de 28 august. Nu se stie catre ce destinatie a zburat fostul lider PD si daca a parasit teritoriul Statelor Unite. Datele au fost btinute de Ziarul de Garda dupa ce Renato Usatii a scris ca Plahotniuc ar fi acum in Turcia.  

Renato USATII, LIDERUL "PARTIDULUI NOSTRU": “Vladimir Plahotniuc se afla in Instanbul din 10 septembrie. Se intalneste zilnic cu politicieni si mediatori moldoveni de-ai lui Dodon pentru a influenta procesele politice in tara noastra. Plahotniuc a avut mai multe incercari de a intra in UE, deoarece in SUA nu se mai poate intoarce.”

Avocatul lui Vlad Plahotniuc ne-a spus ca nu ne poate confirma aceste informatii, intrucat sunt confidentiale, dar nici nu a spus ca nu ar fi adevarate.  

Lucia ROGAC, AVOCATUL LUI VLAD PLAHOTNIUC: “Nu pot sa va comunic despre locatia clientului meu.

-De ce?

-Nu pot sa va infirm sau sa va confirm ca ar fi in SUA sau ca ar fi in alt stat. Este o informatie confidentiala intre mine si clientul meu si nu pot sa o divulg persoanelor terte.”

Presedintia nu a venit cu un raspuns la declaratiile lui Renato Usatii. Anterior, Dorin Chirtoaca spunea ca Dodon ar fi fost in Turcia, pentru cateva zile la mare impreuna cu familia sa inainte de a pleca pe 21 august la sanatoriul de langa Moscova. Iar vineri, in cadrul unei conferinte de presa Vlad Filat a declarat ca saptamana trecuta a fost la Istanbul, ca sa faca o investigatie medicala.

Vlad FILAT, PRESEDINTELE PLDM: “Am fost plecat pentru investigatii medicale, am plecat ieri seara tarziu. Am fost la o clinica in Istanbul.”

Datele Ziarului de Garda, care citeaza surse oficiale americane mai arata ca Vlad Plahotniu a intrat pe teritoriul Statelor Unite pe 15 iunie, a doua zi dupa caderea Guvernului condus de democrati. In luna martie Ambasada Statelor Unite in Moldova a confirmat ca Plahotniuc se afla in SUA, mentionand atunci ca acesta era supus procedurilor administrative de deportare. 

Si finul sau, Adrian Candu a declarat ca fostul lider PDM se afla in SUA impreuna cu familia sa. Daca Plahotniuc a iesit intr-adevar din SUA, atunci el nu s-ar mai putea intoarce acolo, intrucat este declarat persoana indezirabila. Acesta este cercetat intr-un dosar in care este invinuit de spalare de bani in proportii deosebit de mari, iar Procurorul General a declarat ca el este principalul beneficiar al furtului miliardului.