Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia, a declarat ca Igor Dodon este un „papa-lapte”, iar Maia Sandu o „femeie cu vointa puternica”. Politicianul a recunoscut ca decizia sa de a rupe relatiile cu primarul de Balti, Renato Usatii a fost influentata de functionari din cadrul administratiei ruse. Anuntul a fost facut in cadrul unei emisiuni TV.

Publicat:16.11.2020, 12:14

„Astazi Dodon va pierde in Moldova. De ce? Pentru ca am ales un papa-lapte. Iar femeia aceasta are vointa, e puternica. Iar asta (Igor Dodon – nota red.)  e un fost comunist care fuge dint-o parte in alta. Desigur a pierdut.

Noi am avut o colaborare cu Usatii, liderul „Partidului Nostru”. Am primit un apel prin care am fost rugat sa rup relatia cu el. Am rupt-o,  mare treaba, iar el a oferit voturile acestei femeiuste cu o orientare pro-romana.

Voi luptati pentru fiecare. Acest Usatii e rus, e primarul orasului Balti. Era gata sa fie cu noi, dar a fost dat la o parte de catre functionarii nostri.

Poate intentionat se face asta? Ca noi sa pierdem peste tot? In Belarus sa pierdem, in Ucraina sa pierdem, in Moldova sa pierdem, iar in Karabah sa varsam sange?”, a conchis Vladimir Jirinovschi.

Amintim ca dupa procesarea tuturor proceselor verbale, Maia Sandu a acumulat 57,75 la suta din voturi, iar Igor Dodon – 42,25 la suta.

Sursa: