Dupa ce ieri, Alianta pentru Unirea Romanilor a cerut Consiliul pentru prevenirea si eliminarea discriminarii si asigurarea egalitatii sa-l sanctioneze pe Vladimir Voronin pentru declaratii xenofobe, liderul PCRM a venit astazi cu o reactie. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii ,,Moldova in Direct".

Publicat:19.05.2021, 12:54

Vladimir VORONIN, PRESEDINTELE PCRM: "Mie mi-a povestit bunica Tatiana, Dumnezeu sa o ierte, ce faceau aici jandarmii romani si Romania in timpul ocupatiei. Nu ma dezic si confirm ca noi suntem, in Constitutia art. 11, daca ar citi si aceasta care s-ar numi presedinte noi suntem stat neutru si nici un fel de actiuni cu NATO care nu tin de interese nationale ale Republicii Moldova si incalca acest statut neutru. M-o dat in judecata astia care se numesc „zolotie rebeata”, ei nu stiu ce e xenofobie, lasa sa il dea in judecata pe cei care in America se ocupa cu aceste probleme."

Ieri, Alianta pentru Unirea Romanilor a condamnat declaratiile xenofobe si rasiste ale liderului Partidului Comunistilor din Moldova, Vladimir Voronin, care a avertizat cetatenii Republicii Moldova ca daca vor vota fortele pro-europene la alegerile parlamentare anticipate, li se vor naste copii de culoare. In acest sens, presedintele AUR, Vlad Biletchi, a depus o plangere la Consiliul pentru prevenirea si eliminarea discriminarii si asigurarea egalitatii, solicitand sanctionarea comunistului.

Citeste si :  AUR cere sanctionarea lui Voronin pentru declaratii xenofobe si rasiste: "Din pacate, mentalitatea sovietica a lui Voronin risca sa ajunga si in Parlament" / DOC