Este vorba despre o reteta a lui Jamie Oliver, cu nimic speciala la prima vedere.
Aceasta reteta am imprumutat-o de pe bucatarmaniac. Incearc-o si tu:
"Este vorba despre o reteta a lui Jamie Oliver, cu nimic speciala la prima vedere.Adica, contine apa, faina si drojdie ca orice reteta de pizza. Cred insa ca proportia cantitatilor conteaza foarte mult pentru un rezultat excelent. Asa ca ar fi bine sa respectai cantitatile, daca doriti sa va iasa asa. Din jumatate din cantitatea de mai jos, mie mi-au iesit 3 pizza mari, iar din cealalta jumatate mi-a iesit o paine de marime medie.
Ingrediente
1 kg faina 00
650 ml apa calduta
4 linguri ulei de masline
1 lingura rasa de zahar
1 lingura rasa sare
14 g drojdie uscata
(inca o mana de faina pentru blatul de lucru)
Drojdia am inmuiat-o cu putina apa calduta si am adaugat si zaharul. Faina, am cernut-o impreuna cu sarea. Am adaugat drojdia si apa in mijloc si am amestecat cu mana, din interior spre margini (intr-un vas) pana ce aluatul a incepurt sa se lege. L-am turnat pe blatul de lucru pudrat cu faina si l-am framantat sanatos, pana am obtinut ceea ce vedeti mai sus. L-am impartit in doua. O bucata am folosit-o la paine, iar pe cealalta la pizza.
Am lasat aluatul sa dospeasca vreo ora, intr-un loc caldut, intr-un vas, acoperit cu un prosop.
Dupa timpul de dospit, aluatul aproape ca si-a triplat volumul. L-am rasturnat din nou pe blatul de lucru si l-am mai framantat putin pentru a elimina aerul. L-am impartit in bucati pe care le-am intins cu sucitoarea, in forma tavii de pizza, la grosimea dorita. Mie imi place ca blatul de pizza sa fie ca mai subtire, dar voi puteti sa il faceti cat de gros doriti.
Umpleti pizza cu ce doriti. O alta reteta de aluat de pizza cat si o sugestie de umplutura, gasiti aici.