Ardeii umpluti reprezinta un aliment preparat in bucataria romaneasca si cea moldoveneasca.

Publicat:03.11.2016, 10:13

– 1 kg carne tocata 
– 10 ardei grasi 
– 3 cepe mari 
– o canuta orez 
– 2 linguri pasta de tomate 
– 1 ou 
– cimbru 
– patrunjel 
– sare, piper

 Cum se prepara

Ardeii se curata de cotoare, se taie putin la varf si se spala. In putin ulei se caleste ceapa si cand s-a rumenit se adauga pasta de tomate si cateva lingui de apa. Se calesc impreuna cateva minute, dupa care se adauga orezul (spalat si oparit) si se mai amesteca 2-3 minute dupa care se pune patrunjelul tocat marunt.

Dupa aceea, se amesteca cu carnea tocata, oul, cimbrul, sarea si piperul. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii.

Dupa ce s-au umplut ardeii si se pun intr-o cratita cu apa. Se dau la cuptor pentru aproximativ 50 de minute. Cand sunt aproape gata, in apa in care au fiert la cuptor ardeii, se pune o jumatate de cana de apa amestecata cu suc de rosii si se mai da la cuptor aproximativ 10-15 min pana cand ardeii sunt facuti bine.