Ardeii umpluti reprezinta un aliment preparat in bucataria romaneasca si cea moldoveneasca.
– 1 kg carne tocata
– 10 ardei grasi
– 3 cepe mari
– o canuta orez
– 2 linguri pasta de tomate
– 1 ou
– cimbru
– patrunjel
– sare, piper
Cum se prepara
Ardeii se curata de cotoare, se taie putin la varf si se spala. In putin ulei se caleste ceapa si cand s-a rumenit se adauga pasta de tomate si cateva lingui de apa. Se calesc impreuna cateva minute, dupa care se adauga orezul (spalat si oparit) si se mai amesteca 2-3 minute dupa care se pune patrunjelul tocat marunt.
Dupa aceea, se amesteca cu carnea tocata, oul, cimbrul, sarea si piperul. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii.
Dupa ce s-au umplut ardeii si se pun intr-o cratita cu apa. Se dau la cuptor pentru aproximativ 50 de minute. Cand sunt aproape gata, in apa in care au fiert la cuptor ardeii, se pune o jumatate de cana de apa amestecata cu suc de rosii si se mai da la cuptor aproximativ 10-15 min pana cand ardeii sunt facuti bine.