Limba soacrei, rulada de vinete numai buna de preparat in acest sezon, poarta denumire interesanta datorita umpluturii cu usturoi, invelita intr-o felie de vanata.
Pentru doua portii avem nevoie de:
2 vinete
1 rosie sau un ardei
2-3 linguri maioneza
2-3 catei de usturoi
ulei pentru prajit
sare si piper
verdeata proaspata
Mod de preparare
Vinetele se spala si se taie pe lung, in fasii subtiri de jumatate de centimetru, ia apoi se presara sare de mare. Se lasa pe un platou, pentru a se scurge sucul amar. Se spala bine pentru a indeparta cat mai mult sarea si se pun la scurs. La final, se tamponeaza cu servetele absorbante. Se ung cu ulei pe ambele parti si se prajesc intr-o tigaie antiaderenta sau grill, pe ambele parti, conform gustosel.com Pentru umplutura, se amesteca maioneza cu usturoiul pisat. Cand feliile de vanata prajite s-au racit, se trece la formarea si umplerea rulourilor. Se unge fiecare felie cu putina maioneza picanta si se presara cu piper macinat(optional). La capatul feliei se aseaza o bucata de rosie sau ardei gras si cateva frunzulite de verdeata, apoi se ruleaza.