Un angajat al Inspectiei Muncii a fost retinut aseara de ofiterii CNA, fiind banuit de corupere pasiva.

Publicat:12.07.2013, 06:36


Potrivit denuntatorului, inspectorul i-ar fi cerut 700 de euro pentru a musamaliza un accident de munca, soldat cu decesul persoanei pe un santier de constructie din Capitala. Astfel, functionarul ar fi promis ca va emite o concluzie favorabila proprietarului constructiei, unde s-a produs tragedia, iar vina pentru accident va fi pusa în responsabilitatea altcuiva. Pe acest caz a fost deschis un dosar penal în temeiul art. 324 Cod penal – corupere pasiva.

Pe 11 iulie, în jurul orei 17.00, a fost retinut un barbat de 36 de ani care a primit de la denuntator suma de 700 Euro. La momentul retinerii, acesta a pledat nevinovat si a predat benevol banii. Mai mult, el a declarat ca suma mentionata a primit-o la rugamintea cunostintei sale, indicând cine este aceasta persoana.

Ulterior a fost retinut si angajatul Inspectiei Muncii care, în prezent, se afla în izolatorul CNA pe un termen de 72 de ore. Daca va fi gasit vinovat, banuitul risca detentie pe un termen de la 5 la 10 ani cu amenda de pâna la 60 de mii de lei.