Craciunul fara carne de porc este ca si iarna fara zapada. Asa ca oamenii care vor sa aiba piftie, parjoale si friptura pe masa au inceput sa caute porci de vanzare. Totusi, crescatorii spun ca cererea este mai mica ca in anii precedenti, iar putini se incumeta sa ia un godac intreg.


Agitatie mare la ferma din Cimiseni inainte de sarbatori. La abator cumparatorii asteapta sa cumpere porcii iar la ferma zeci de animale sunt pregatite pentru a fi sacrificate. Vine Craciunul si oamenii trebuie sa aiba carne proaspata pe masa. Crescatorii spun ca pe fondul crizei si a importurilor mari, preturile au ramas neschimbate sau chiar au scazut.

Un kilogram de carne de porc viu costa de la 25 pana la 27 de lei, iar carnea deja transata de la 39 pana la 47 de lei. Numai buni pentru pus in tava, purcelusii de vreo 20 de kilograme costa circa 300 de lei. Maruntaiele de asemenea se vand separat. Cea mai mare parte a carnii insa merge la magazine.
 
Vadim, Anastasia, Ghita sunt doar trei porci din cei 50 care au fost sacrificati astazi la ferma din Cimiseni si care maine vor ajunge in vitrinele magazinelor sau in oala cu friptura de Craciun.

La abator porcii sunt adormiti dupa care sunt electrocutati. Pana la sfarsitul sarbatorilor de iarna urmeaza sa mai fie sacrificati inca 1500 de porci. La ferma din  Cimiseni sunt peste 15 mii de capete, iar proprietarul vrea sa ajunga la 150 de mii. Vine Pastele si iar este nevoie de carne de proc pe masa de sarbatoare.