Unchiul unei adolescente in varsta de 13 ani care ar fi fost violata in grup acuza procurorii ca ar musamaliza cazul. Fata sustine ca a fost violata de 4 tineri in timp ce se afla in vacanta la bunei, in raionul Rascani. Victima este acum internata la spital si spune ca dupa incident a vrut sa-si puna capat zilelor.

Publicat:08.08.2012, 13:48


Incidentul s-ar fi petrecut pe 29 iulie, cand fata se afla in padure, la o petrecere, in satul Braniste din raionul Rascani. Ea spune ca acolo, 4 baieti cu varstele cuprinse intre 19 si 22 de ani, au fortat-o sa intretina raporturi sexuale pe malul Prutului.


Victima spune ca, dupa viol, a vrut sa sinucida si sa se arunce in Prut, insa a fost salvata de un prieten. Despre cele intamplate a povestit rudelor, care au anuntat politia si au dus-o la spital, unde s-a constatat ca are multiple vanatai si comotie cerebrala.


Expertiza medico-legala a confirmat ca fata a fost violata. Peste 4 zile, trei dintre presupusii faptasi au fost retinuti, insa ulterior au fost eliberati. Acest lucru il face pe unchiul fetei sa creada ca oamenii legii au fost mituiti pentru a musamaliza cazul. 


Procurorii, la randul lor, resping acuzatiile.


Daca vor fi gasiti vinovati, suspectii risca de la 10 pana la 20 de ani de inchisoare sau detentie pe viata. Fata in varsta de 13 ani locuieste la Chisinau impreuna cu tatal sau dupa ce parintii au divortat, iar in satul Braniste se afla in vacanta de vara.