O mama cu trei copii a fost evacuata fortat din propriul apartament si nu stie incotro s-o apuce. Executorul judecatoresc nici macar nu i-a permis sa-si ia lucrurile. Se intampla dupa ce locuinta a fost vanduta la licitatie la un pret de nimic, fara acordul ei. Asta in timp ce fostul ei sot era la inchisoare pentru ca avea datorii la o firma.

Publicat:19.04.2019, 18:03

Cand echipa noastra a ajuns la apartamentul de pe strada Mircea Cel Batran din capitala, usa era incuiata. Jos erau resturi de la lacatul prospat schimbat. In locuinta se aflau fostii soti Tabara si executorul judecatoresc, venit sa-i scoata afara din aparatamantul care a fost vandut fara acordul lor. 

In scurt timp, in apartament au venit si doi angajati de la o firma privata de paza. Acestia au dechis usa cu cheia.

Un pic mai tarziu a ajuns si noua proprietara a apartamentului, ea insa nu a vrut sa ne spuna nimic. Negocierile in apartamentul se pretreceau cu scandal. In tot acest timp, Ludmila il ruga sa nu-i dea afara azi.

Unul dintre cei trei copii ai sotilor a ajuns acasa, insa nu a mai putut intra in apartament. In cele din urma, Ludmila a iesit doar cu geanta si cateva documente, fara sa-si ia macar geaca.

Femeia spune ca acum nu stie incontro sa o ia cu cei trei copii. Fiica cea mare, de 13 ani se afla la spital. Ea a aflat despre faptul ca va fi evacuata abia luni si a depus o cerere de chemare in judecata marti. 

Ion Tabara, fostul sot al Ludmilei spune ca s-a ajuns la aceasta situatie dupa ce a lucrat mai multi ani intr-o firma ca si contabil. La un moment dat a fost acuzat ca a adus un prejudiciu mare companiei. In cele din urma, a fost condamnat la 7 ani de inchisoare, de unde a iesit abia iarna aceasta. 

Ion TABARA: „Este un dosar fabricat.”

Cat era dupa gratati, apartamentul care ii apartinea lui si fostei sotii, a fost scos la licitatie de catre un executor judecatoresc si vandut. 

Si daca jumatate din apartament care ii apartine lui Ion, a fost pus sechestru din cauza datoriilor, atunci Ludmila s-a trezit pe nedrept fara partea ei de locuinta, spune avocatul.

Andrei BRICEA, AVOCAT: „Acesta lucru nu se poate face.”

Avocatul mai spune ca evacuarea de azi, s-a facut cu incalcarea tuturor normelor. 

Acum Ludmila spune ca a depus o cerere la Curtea Eropeana pentru Drepturile Omului si va apela la toate institutiile internationale pentru a-si recapata locuinta.