Un nou scandal sexual cu implicarea a doi preoti moldoveni. De data aceasta, cazul a avut loc in Italia. Potrivit presei locale, preotul Vitalie Musteata este acuzat de rapire si tentativa de viol a unei prostituate romance, pe care ar fi amenintat-o cu cutitul. In scandal este implicat si parohul bisericii ortodoxe moldovenesti, Veniamin Onu. Acesta spune, insa, ca totul a fost doar o inscenare si ca niciunul dintre ei nu ar fi apelat la serviciile vreunei prostituate.

Ultimul update: 15.03.2011, 21:09 Publicat:15.03.2011, 09:15

Potrivit presei, cazul a avut loc in orasul italian Vicenza, in duminica dinaintea Postului Mare. Publicatia locala, Il Jiornale di Vicenza, scrie, citand comisarul orasului, ca preotul Vitalie Musteata, in varsta de 33 de ani, impreuna cu un alt tanar din Republica Moldova care lucra acolo ca gradinar, ar fi apelat la serviciile unei prostituate romance, in varsta de 20 de ani. Pentru o jumatate de ora, cei doi s-au angajat sa-i plateasca fiecare cate 50 de euro. Potrivit ziarului, preotul si gradinarul se aflau cu prostituata in masina parohului bisericii Sfanta Treime din Vicenza, Veniamin Onu, iar acesta la randul sau, ar fi plecat cu o alta prostituata.

Ziaristii italieni mai scriu ca dupa jumatate de ora prostituata ar fi incercat sa plece, dar cei doi nu au lasat-o. Fata a fugit, iar preotul si gradinarul, l-au luat si pe paroh si s-au pornit dupa prostituata. Dupa ce au prins-o, i-au luat banii si au amenintat-o cu un cutit. Tanara a reusit din nou sa scape si sa sune la politie, iar oamenii legii i-au retinut pe cei doi preoti si pe gradinar in aceeasi seara. Au gasit la ei banii, dar nu si cutitul. Contactat de noi, parintele Veniamin Onu, spune ca nimic nu este adevarat.

Parintele Veniamin Onu mai spune ca el nu este vinovat si se gandeste sa atace ziarul in judecata.

Preotul Vitalie Musteata, insa, a refuzat sa discute cu noi. Acesta a fost anterior preot la manastirea Ciuflea din Chisinau, iar de un an activeaza in Italia. Celalalt preot, in varsta de 38 de ani, Veniamin Onu, se afla in Italia de opt ani. Solicitat de PRO TV, secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibas a declarat ca institutia nu poarta nicio raspundere pentru faptele lor intrucat preotii din diaspora nu se afla in subordonarea directa a Mitropoliei. Acesta nu este primul caz scandalos din cadrul bisericii. Recent, preotul Vasile Ciobanu de la manastirea Tabara a fost alungat din biserica dupa ce a aparut imagini in care este surprins intretinand relatii sexuale cu doi tineri.