Fundatia Scelles, Franta, a prezentat raportul mondial privind exploatarea sexuala. Potrivit studiului, preluat de AFP, in Republica Moldova, sapte femei din zece, cu varste intre 15 si 25 de ani, s-au prostituat macar o data. Aceasta cifra a starnit un val de critici in randul internautilor.

Ultimul update: 28.01.2012, 21:09 Publicat:28.01.2012, 12:42

„Prostitutia a devenit una dintre cele mai deranjante industrii la nivel mondial, atingand cifra de 40 - 42 de milioane de prostituate, dintre care 90% depind de un proxenet. Motivele acestui fenomen sunt: saracia, razboiul, probleme de familie. In Republica Moldova, de exemplu, o tara saraca, 70% dintre femei s-au prostituat macar o data in viata”, reiese din raportul fundatiei.

La traducere insa s-a strecurat o greseala care a scandalizat astazi retelele de socializare. In raportul original se spune ca 70 la suta din prostituatele moldovence sunt cu varsta intre 15-25 ani si nu ca 70 la suta din moldovence sunt prostituate.

Conform raportului, in lume sunt 42 de milioane de prostituate, cele mai multe fiind in China, India si Brazilia.

Grupurile de crima organizata sunt beneficiarii primari ai serviciilor de prostitutie, cu profiturile anuale estimate la 27.8 miliarde dolari, ocupand al treia loc dupa traficul de droguri si arme, se mai noteaza in raportul mondial privind exploatarea sexuala.

Fundatia Scelles a aparut in anul 1993 si este formata din mai multe ONG-uri care lupta cu traficul de fiinte umane si prostitutie.

Gasiti mai multe despre acest subiect pe www.ouest-france.fr.