Imbulzeala mare in centrul capitalei, acolo unde zeci de oameni au venit sa guste din bucatele pregatite de politicieni. Bucatari-sef au fost ministrul Agriculturii Vasile Bumacov, care a gatit parjoale moldovenesti, si secretarul general al presedintiei, Ion Paduraru, care a facut placinte moldo-mexicane. Oamenii practic s-au impins ca sa obtina cate o bucatica.

”ce se imping toti”

”strasnic”

Toti acesti oameni au venit sa guste din bunatatile pregatite de politicieni.

”de-am avea si noi bani sa cumparam produse ca sa gatim, da pensia e mica”

”depinde de cate ori a fost insurat, cu cat m multe, cu atat m bine gateste”

Asteptarea n-a fost zadarnica.

”placinta e cam cruda”

”cam iute”

”parjoalele foarte foarte bune”

Vasile BUMACOV, MINISTRUL AGRICULTURII: ”trebuie sa stim sa gatim din bucatele noastre autohtone cele m gustoase”

Ludmila BUMACOV: ”ar fi rusine sa spun ca gateste numa el, eu gatesc, el sambata si duminica”

Ion PADURARU, SECRETAR GENERAL PRESEDINTIE: ”este o reteta foarte usoara”

Galina PADURARU: ”gateste fel de feluri delicatese de dupa granita”

Cand bucatele au fost gata, si-a facut aparitia si premierul, ca sa culeaga aplauze.

Mancarea buna merge mai usor cu ceva de baut. Pe mesele din Piata Marii Adunari Nationale n-am gasit insa doar vin, ci si coniac, sampanie sau chiar rachiu.

”ei, noi cu rachiu oleaca de dimineata sa ne incalzim”

”coniacul tot merge, dupa vin, am baut si vin”

”noi sarbatorim ziua vinului cu sampanie”

Mancare este, bautura la fel, ar lipsi o hora moldoveneasca, mai ales pe fundalul unui Duel al Fanfarelor.

”iaca vrem sa dansam, da nu ne da voie, da trebu veselieee”

”muzica e buna, da sarbatoarea cam lasa de dorit, cam trist”