Polonia, Ucraina si Grecia sunt favorite la calificarea la EURO, dupa tragerea la sorti a play-off-ului. 12 echipe se bat pentru ultimele 3 locuri la turneul final din vara din Germania.

Publicat:23.11.2023, 22:34

La sediul UEFA de la Nyon din Elvetia, astazi au avut loc trageririle la sorti si s-au stabilit meciurile din play-off-ul catre EURO 2024. Dupa ce s-au aflat cele 21 de echipe nationale calificate la Campionatul European din 2024 in urma rezultatelor din preliminarii, au ramas 12 echipe ce se bat in play-off-ul Ligii Natiunilor.

Echipele au fost separate in 3 rute de play-off, fiecare traseu avand cate 2 semifinale si doar castigatoarea va accede la EURO. Astfel, pe ruta A, Tara Galilor o va infrunta pe Finlanda in prima semifinala, iar in cea de-a doua se vor duelul pentru un bilet la turneul final, Polonia si Estonia.   
Pe traseul B, Bosnia si Hertegovina o va intalni pe favorita Ucraina, iar daca vor trece de bosnieci, ucrainenii se vor lupta pentru biletul la EURO cu selectionata care va castiga duelul dintre Israel si Islanda.

Pe ruta C, Grecia pare sa fie favorita. Elenii vor intalni in semifinale nationala Kahahstanului, in timp ce in cealalta semifinala vor juca Georgia si Luxembourg. Toate semifinalele vor avea loc pe 21 martie anul viitor, iar finalele se vor disputa peste 5 zile. Echipele castigatoare ale celor trei play-off-uri urmand sa se califice la EURO 2024.