A inceput un “razboi” in fotbalul european. Dupa ce ieri, 12 cluburi de top au anuntat despre crearea propriul turneu – Super Liga Europei, cei de la UEFA au schimbat formatul din Champions League, care va intra in vigoare din 2024. In viitor, numarul echipelor participante va ajunge pana la 36, iar faza grupelor va fi inlocuita de un mini-campionat.

Publicat:20.04.2021, 18:28

Din stagiunea 2024-2025, 36 de cluburi de fotbal din Europa vor lua startul in Champions League, pentru a disputa un mini-campionat. Primele opt clasate se vor califica automat in faza eliminatorie, in timp ce formatiile intre locurile noua si 24 vor juca intr-un play-off in dubla mansa pentru un loc in optimi, iar cele pozitionate intre 25 si 36 vor fi eliminate.
 

Cele patru tari importante din fotbalul european, Anglia, Spania, Germania si Italia, vor pastra cate patru echipe calificate automat. Franta va avea trei locuri garantate, iar castigatoarea din Champions League si Europa League din sezonul anterior va fi calificata automat.


Schimbarile aprobate de UEFA in regulamentul principalului turneu inter-cluburi din Europa vin dupa ce 12 cluburi de top au decis sa creeze propria competitie – Super Liga Europei. Presedintele grupului este patronul formatiei Real Madrid, Florentino Perez. Conform presei internationale, competitia va demara din luna august curent.