Adrenalina si sute de cai putere au fost astazi pe traseul de la Colonita. Impatimitii de viteza s-au intalnit la finala Campionatului de Autocross. Cursa nu a trecut, insa, fara incidente.

Publicat:27.10.2019, 17:27

Au incheiat sezonul cu o etapa spectaculoasa. Adrenalina si vuietul motoarelor au creat o atmosfera superba la finala Campionatul Moldovei de Autocross.

La competitie au participat circa 40 de echipaje din mai multe tari, printre care Moldova, Romania si Ucraina. Desi au avut nervii intinsi la maxim, pilotii au incercat sa-si pastreze calmul si sa dea totul pentru victorie.

Mai intai, s-au pozitionat la linia de start masinile buggy. Participantii au spus ca traseul le-a cam dat batai de cap.

“Prima cursa a fost cu esec, m-am pornit de la start al doilea. Am facut o greseala, iar in mine s-a lovit un alt coleg.”

Pentru unii raliul a devenit o traditie, pentru altii o ocazie de a-si etala noile achizitii. 

“Avem o masina noua, am decis sa venim cu ea azi aici pentru a o testa. Traseul este unul bun o sa incercam sa ne distram.” 

In cursa s-au inscris si juniori. 

Competitia a fost urmarita de zeci de curiosi care s-au bucurat nu doar de show, ci si de bucatele traditionale care se pregateau chiar acolo. 

“Incerc sa fiu prezent de fiecare data la astfel de evenimente. Aici te poti intari cu o mancare foarte gustoasa moldoveneasca pe care nu am putut-o refuza.”

Amator de viteza s-a dovedit a fi si Andrei Nastase, care a ales sa-si petreaca duminica in zgomot de motoare. 

Andrei NASTASE, LIDER PPDA: “Asemenea evenimente trebuie sa fie organizate la cel mai inalt nivel, pentru ca e si un mod de a promova Republica Moldova, Chisinaul.”

Urmatoarea etapa a sezonului de autocross va avea loc tot pe traseul de la Colonita, doar ca la categoria off-road.

Cursa va avea loc pe 10 si 11 noiembrie.