<p>Amanarea Jocurilor Olimpice va avea un impact financiar major pentru Japonia. Un audit a dezvaluit faptul ca economia nipona va avea pierderi de 6 miliarde de euro.</p>

Publicat:26.03.2020, 23:36

Estimarea vine dupa ce au fost calculate pagubele produse pentru mediul de afaceri japonez pe durata competitiei, atat in privinta nivelului de consum al turismului, cat si al exporturilor. Pana acum, guvernul nipon investise aproape 9 miliarde de euro in infrastructura si in proiecte dedicate Jocurilor Olimpice de la Tokyo. In plus, un sfert din cele 5600 de apartamente din satul olimpic sunt deja cumparate de noii proprietari, care urmau sa se mute in ele dupa incheierea competitiei.

Totodata, Thomas Bach, presedintele Comitetului International Olimpic, a fost acuzat ca nu a tinut cont de avertismentele mai multor foruri si ale sportivilor dupa izbucnirea pandemiei de coronavirus si a taraganat amanarea Jocurilor Olimpice. Pe 24 martie, in urma unei sedinte telefonice, a fost luata decizia de a amana Olimpiada pentru urmatorul an.