Baschetbalista americană de origine română, Sabrina Ionescu, a fost eroina clubului New York Liberty. În al treilea meci din finala ligii feminine de baschet, ea a reușit coșul de trei puncte care a adus victoria în penultima secundă a duelului.

Publicat:17.10.2024, 20:19

Sabrina Ionescu a primit mingea în zona mijlocului terenului când mai rămăseseră 10 secunde, a driblat, și-a fentat adversara și a aruncat precis la coș. Aceste trei puncte au adus victoria cu 80 la 77 a fetelor de la New York Liberty în duelul cu Minnesota Lynx. De fapt, reușita a completat o revenire spectaculoasă. Clubul din New York era condus cu 43 la 35 după două sferturi, dar au învins în meciul din deplasare.

Sabrina IONESCU, BASCHETBALISTĂ „NEW YORK LIBERTY”: „ Am fost pregătită pentru acest moment. Ratasem o aruncare, care putea încheia meciul, iar apoi am văzut un culoar, am crezut că pot reuși, colegele mi-au creat spațiu. Se simte foarte bine să obții o victorie. ”

Sabrina Ionescu a încheiat confruntarea cu 13 puncte, cinci recuperări și șase pase decisive. Americanca a cărei părinți sunt români este una din cele mai bune aruncătoare de la distanță atât în baschetul feminin, cât și în cel masculin. Echipa sa este aproape de un rezultat istoric. New York Libert conduce cu scorul general de 2 la 1 în seria finală a ligii nord-americane de baschet. Dacă va câștiga și următorul duel cu Minnesota, gruparea Sabrinei Ionescu va câștiga primul său titlu în WNBA.