Surpriză imensă în a șasea etapă din Formula 1. Britanicul Lando Norris a câștigat primul Grand Prix al carierei. Pilotul de la McLaren a fost cel ma bun la Marele Premiu din Miami, lăsându-l în spate pe campionul în exercițiu, Max Verstappen.

Publicat:06.05.2024, 17:18

Lando Norris a fost de două ori în top 3, după primele cinci etape ale sezonului, și a adunat 15 podiumuri de-a lungul carierei, fără să aibă vreo victorie. Mult așteptatul succes a venit în a șasea cursă din această stagiune, deși părea că Max Verstappen va fi din nou învingător. Olandezul câștigase cursa de sprint și pornise din pole position la Miami. Lando Norris, însă, a fost al cincilea la start, dar a avut o prestație superbă. Britanicul de 24 de ani a intrat la pit stop printre ultimii, în turul 30, atunci când pe circuit se afla safety car-ul. Astfel, pilotul McLaren a fost primul după ieșirea de la boxe și a ținut de avantaj. Norris a fost urmat de Max Verstappen și Charles Leclerc de la Ferrari.

Lando NORRIS, PILOT DE FORMULA 1:  „Este incredibil. Nu știu ce să spun, vreau doar să zâmbesc tot restul zilei. Este un sentiment minunat să îi văd pe toți aplaudând și aclamând.”

În ciuda victoriei lui Norris, situația în clasamentul general al piloților nu s-a schimbat foarte mult. Campionul ultimelor 3 sezoane Max Verstappen conduce autoritar, cu un avans de 33 de puncte față de coechipierul său, Sergio Perez, iar monegascul Charles Leclerc este al treilea. În tabela constructorilor, Red Bull ocupă prima poziție, Ferrari se află pe treapta secundă, iar McLaren completează podiumul. A șaptea cursă a sezonului de Formula 1 va avea loc peste două săptămâni, în Italia. Marele Premiu de la Emilia-Romagna se va desfășura pe circuitul Imola.