Campioana olimpica in exercitiu, Brazilia, a dat gres in turneul preliminar din America de Sud si nu s-a calificat la Jocurile Olimpice din Paris. In meciul decisiv, brazilienii au fost invinsi de rivalii din Argentina.

Publicat:12.02.2024, 17:24

Dupa ce a devenit campioana la ultimele doua editii ale Jocurilor Olimpice, nationala Braziliei nici macar nu s-a calificat la turneul din acest an. Reprezentativa U23, care il are in frunte pe Endrick, viitorul atacant al clubului Real Madrid, avea nevoie de cel putin un egal in duelul cu Argentina. Brazilienii, insa, au pierdut cu 0 la 1. Golul echipei pregatite de Javier Mascherano a fost marcat de Luciano Gondou.

Argentina a ocupat locul doi in grupa preliminara, cu 5 puncte, in timp ce Brazilia s-a clasat pe pozitia a treia. Lidera grupei si castigatoarea turneului de calificare, Paraguay, a avut doua victorii si un egal in ultimul meci, trecand de Venezuela cu 2 la 0.

Asadar, Argentina si Paraguay vor reprezenta America de Sud la Olimpiada din Paris, programata in perioada 26 iulie – 11 august. 16 nationale se vor bate pentru titlul olimpic. Conform regulamentului, echipele vor fi formate din fotbalisti de pana la 23 de ani, cu exceptia a trei dintre acestia, asa ca, teoretic, Messi ar putea participa la Jocurile Olimpice.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.