Campionatul national de ciclism a revenit cu cea de-a doua editie pe traseul de la Schinoasa. Peste 200 de sportivi, dar si amatori si-au pus la incercare rezistenta, dar si bicicletele pe un traseu plin de obstacole. In competitie s-au avantat ciclisti de toate varstele, de la copii, la seniori.

Publicat:09.11.2019, 20:28

Daca pana acum pe traseul de la Schinoasa se auzea doar zgomotul moatoarelor de masini, azi, totul a fost diferit. Tineri si copii din diferite colturi ale tarii si-au luat bicletele si au participat la o cursa de ciclism cu un traseu deloc usor de parcurs. Sportivii adunati in acest an au concurat la probele de MountainBike si CycloCross. 

„Traseul este amenajat ideal. Important este sa nu ne pierdem pe drum. Sunt probe la care n-o sa putem trece cu bicicleta. Acolo deja ne vom descurca si pe jos.”

„Pai, e foarte complicat. Multe dealuri de ridicat. Nici nu stii la ce sa te astepti.” 

„Sunt pregatita. E cam tarziu, dar am venit sa primim placere si sa ne bucuram de eveniment.”

Cei circa 200 de participanti au pedalat pe distante diferite, in functie de varste.

Unii au renuntat dupa primul tur.

Altii, au dat dovada de caracter pana la sfarsit. Acest ciclist a reusit sa ajunga primul, intr-un interval de timp destul de bun. 

„M-am pregatit mult pentru acest campionat. Traseul a fost unul imprevizibil, deoarece am intarziat un pic la start. Astfel, am trecut pe langa unele obstacole, am si cazut, dar s-a incheiat cu bine.”

Organizatorii spun ca ii bucura numarul mare de participanti inscrisi in competitie si spera ca interesul pentru acest gen de sport va creste si mai mult.  

Igor SORIN, PRESEDINTELE FEDERATIEI DE CICLISM DIN MOLDOVA: „Am avut noroc de vremea de afara. Astazi oamenii au venit cu mare dorinta pentru a respira aer curat pe acest frumos traseu de motocross.”

Urmatoarea editie a campionatului Republicii Moldova de MountainBike si Cyclocross se va desfasura anul viitor.