Cel mai mare biatlonist din toate timpurile, norvegianul Bjorndalen, si sotia sa, Darya Domracheva, vor antrena nationala Chinei de biatlon. Scopul lor este sa formeze o echipa puternica pentru Jocurile Olimpice de iarna din 2022.

Publicat:12.09.2019, 18:56

China vrea sa-si intareasca echipa de biatlon, pentru a obtine rezultate bune la Jocurile Olimpice din 2022. Astfel, marele Ole Einar Bjorndalen, impreuna cu sotia sa, Darya Domracheva, vor antrena lotul. Bjorndalen este cel mai titrat om din lumea sporturilor de iarna.

Norvegianul, retras din activitate anul trecut, a fost de 20 de ori campion mondial, a triumfat in 95 de etape ale Cupei Mondiale si are in palmares 19 medalii olimpice.

Ca si sotul sau, Darya Domracheva si-a incheiat cariera acum un an. De-a lungul timpului, biatlonista din Belarus a cucerit 9 medalii olimpice, a devenit de 4 ori campioana mondiala si a fost prima in 34 de curse ale Cupei Mondiale.

In sezonul trecut al Cupei Mondiale, la proba masculina, niciun chinez nu a obtinut vreun punct. La proba feminina, Yan Zhang s-a clasat pe locul 78, cu 37 de puncte, iar Jialin Tang, s-a multumit cu treapta a 83-a, acumuland 27 de puncte.